Kerrostalo 1H+K+2xMT+S+KPH+VH+AVOTERASSI

Eteläranta 4, Kaartinkaupunki, Helsinki

Hinta
1 697 250 €

Koko
93.0 m²

Vuosi
1896

ENNAKKOMARKKINOINTI ALKAA!

Ihastuttava ylimmän kerroksen uniikki kattoterassillinen huoneisto jossa monikäyttöiset tilat. Suuri avara tila jossa keittiö ja oleskelutila yhdistyvät upeaan avoterassiin.

Eteläranta 4 tarjoaa parasta merellistä Helsinkiä. Korkeatasoinen ja historiallinen arvotalo Bostadsaktiebolaget Södra Kajen 4 palautetaan alkuperäisen tarkoituksensa mukaiseen asuinkäyttöön.

Arvostetussa Kaartinkaupungissa meren äärellä sijaitseva Eteläranta 4 on komeista kivitaloista tunnetun arkkitehti Waldemar Aspelinin käsialaa. Viisikerroksinen, Lahnan korttelin läpi ulottuva uusrenessanssitalo rakennettiin vaiheittain: Unioninkadun siipi valmistui asuinkäyttöön 1891 ja Etelärannan puoli 1896.

Vuosien mittaan Eteläranta 4 on nähnyt Helsingin kansainvälistymisen, modernin kaupunkikulttuurin ja porvariston nousun, sekä palvellut liike-elämän käytössä.

Nyt nämä huoneistot muutetaan taas upeiksi kodeiksi. Talon kauniit koristellut julkisivut kertovat omaa historiallista tarinaansa. Sisätiloissa tuntuu yhä porvarillinen charmi.

Asuntoja taloon tulee 39 ja yksi toimisto talon kivijalkaan. Asuntojen koot vaihtelevat pienistä tehokkaista 21 m2 -yksiöstä aina suureen kaksikerroksiseen 358 m2 huoneistoon jossa on useita kattoterasseja. Voit valita valmiista sisustuskonsepteista omasi tai voit valita arkkitehdin avustuksella tapahtuvan konseptin kustomoinnin omaan makuusi. Voit myös valita palvelun, jossa huoneisto toteutetaan omien toiveidesi mukaisesti arkkitehtien avustuksella.

Eteläranta 4 toteutetaan nykyaikaisella varustetasolla, joka täyttää vaativimmankin asujan toiveet. Lattian kautta tapahtuva vesikiertoinen lämmitys- sekä viilennysjärjestelmä, älykäs video-ovipuhelin- ja kodinohjausjärjestelmä luovat asumisen mukavuutta ja vaivattomuutta. Aidot kipsikoristeet ja massiiviset ovet kunnioittavat käsityötä ja talon arvokasta linjaa.

Bostadsaktiebolaget Södra Kajen 4 -taloyhtiöllä on oma tontti. RS-Pankki Nordea.

Lue lisää ja pyydä lisätietoja:

www.etelaranta4.fi

Myyntiä hoitaa Valor LKV Kiinteistönvälitys
Kalevankatu 12 (3. krs)
00100 Helsinki

www.valorlkv.fi – Arvoa luomassa.

Puhelin +358 44 338 5555 (päivystysnumero)
Sähköposti valor@valorlkv.fi

Arvoasuntojen paluu.

www.etelaranta4.fi

Yhteystiedot
 • Valor Kiinteistönvälitys LKV
 • 044 338 5555

Kohdenumero21757465
Sijainti
 • Kaartinkaupunki
 • Eteläranta 4
 • 00130
 • Helsinki
TyyppiKerrostalo
HallintamuotoAsunto-osakeyhtiö
OmistusmuotoOma
Huoneistoselitelmä1H+K+2xMT+S+KPH+VH+AVOTERASSI
Asuinpinta-ala m²93 m²
Yhteensä m²93 m²
Pinta-alan perusteYhtiöjärjestyksen mukainen, isännöitsijäntodistuksen mukainen
Lisätietoja pinta-alastaPinta-aloja ei ole tarkistusmitattu. Pinta-ala on alustava ja saattaa muuttua rakentamisen aikana. Hoitovastikeperuste on yhtiöjärjestyksen mukainen myös huoneiston tarkistusmittauksen jälkeen.
Kerros6
Kerroksia6
Rakennusvuosi (päättynyt)1896
Käyttöönottovuosi1896
VapautuminenSopimuksen mukaan

Velaton hinta1 697 250 €
Myyntihinta1 086 985,18 €
Velkaosuus610 264,82 €
Yhtiövastike1 011,18 €
Rahoitusvastike592,68 €
Hoitovastike418,50 €
Vesimaksu
 • oma mittari
Lisätietoja maksuistaVuodelle 2023 talousarvion perusteella arvioidut käyttökorvaukset ja maksut: Hoitovastike (arvio) vuodelle 2023 418,50 euroa/kk (4,50 €/m²/kk) Pääomavastike (arvio) vuodelle 2023 592,68 euroa/kk (sisältää vain korkojen osuuden) Lyhennysvapaan jälkeen, arviolta 7/2023 alkaen, pääomavastike (arvio) on 2 903,21 euroa/kk (sisältää korot sekä lyhennyksen) Tietoliikennevastike (arvio) 10 euroa/kk Vesimaksuennakko (arvio) 20 euroa/hlö/kk (tasauslasku puolivuosittain todellisen kulutuksen mukaan) Saunamaksu (arvio) 20 euroa/kk Arviot pääomavastikkeesta on laskettu nykyisellä korkotasolla (Euribor 6 kk -0,521)

Sauna
 • taloyhtiössä sauna
ParvekeAsunnossa on parveke
Parvekkeen kuvaus
 • Ilmansuunta: itä
HissiTaloyhtiössä on hissi
YleiskuntoHyvä
Lisätietoa kunnostaKiinteistö saneerataan korkeatasoisiksi asunnoiksi. Sisäosiltaan kauttaaltaan saneerattu huoneisto vanhassa historiallisessa rakennuksessa. Saneerauksen toteutustapa ja huoneistojen yksilökohtaiset ominaisuudet rakennustapaselosteen ja sisustuskonseptin mukaisesti.
Lämmitysjärjestelmän kuvausKauko, muu
Videoesittelyt

Asunnon tilat ja materiaalit
 • Pääasiallinen rakennusmateriaali: puu, kivi, tiili, betoni
Katto
 • Harjakatto
 • Peltikate
Keittiön kuvaus
 • Ks. Tarkempi kuvaus: SISUSTUSKONSEPTI NEVA Arkkitehdit Pyydä myyjältä
Kylpyhuoneen kuvaus
 • Ks. Tarkempi kuvaus: SISUSTUSKONSEPTI NEVA Arkkitehdit Pyydä myyjältä
WC-tilojen kuvaus
 • Ks. Tarkempi kuvaus: SISUSTUSKONSEPTI NEVA Arkkitehdit Pyydä myyjältä
Kodinhoitohuoneen kuvaus
 • Ks. Tarkempi kuvaus: SISUSTUSKONSEPTI NEVA Arkkitehdit Pyydä myyjältä

Taloyhtiön nimiBostadsaktiebolaget Södra Kajen 4
Isännöitsijän yhteystiedotHelsingin Kiinteistöpääälliköt Oy Maunu Idänpään-Heikkilä
(Taloyhtiön) Rakennukseen tehdyt korjaukset ja remontitKiinteistö saneerataan korkeatasoisiksi asunnoiksi. Sisäosiltaan kauttaaltaan saneerattu huoneisto vanhassa historiallisessa rakennuksessa. Saneerauksen toteutustapa ja huoneistojen yksilökohtaiset ominaisuudet rakennustapaselosteen ja sisustuskonseptin mukaisesti.
Tontin omistusOma